Sobre la DOP

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Avellana de Reus protegeix les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, tradicionalment conreades en una àmplia zona de les comarques tarragonines de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta.

L’avellana de Reus és un fruit sec de qualitats gastronòmiques i alimentàries excepcionals, ideal per consumir a qualsevol hora del dia, ja sigui crua o torrada. També és un ingredient perfecte per a ser utilitzat en la cuina, en diversitat de plats o per a l’elaboració de salses i postres.

L’avellana i la Salut, estudis mèdics promoguts pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de Catalunya, pel Consell Comarcal del Baix Camp i per la Fundació Joan Abelló de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili han determinat que incloure petites quantitats d’avellana en l’alimentació diària redueix els índex de colesterol en la sang. Per tant, l’Avellana de Reus, com a complement de la dieta alimentària, és altament beneficiosa per la salut.

L’Avellana de Reus a la cuina. Des dels postres més senzills fins a la presència en els plats més elaborats i exquisits.

Avellana de Reus, la qualitat mediterrània.