Un dels moments més esperats de la III Festa de l’Avellana serà el lliurament, aquest dissabte 19 d’octubre a les 17.30h, dels Premis DOP Avellana de Reus que es concedeixen en les categories de Comunicació, Empresa i Innovació, Científic, Turisme i Gastronomia. Aquests reconeixements distingeixen les persones i empreses que contribueixen a la difusió i divulgació del sector de l’avellana en tots els seus àmbits i apropen aquest producte a la ciutadania.
En aquesta tercera edició dels Premis DOP Avellana de Reus, el de comunicació se li ha concedit al periodista Francesc Domènech pel seu article, publicat a La Revista de Reus, sobre el sector de l’avellana i el seu procés de transformació.
En la categoria de Turisme i Gastronomia, el guanyador és el Restaurant Casa Gurí de la Massó, per l’aposta permanent en la utilització dels productes locals, les receptes tradicionals i la defensa de la necessitat de posar ambdós elements a taula.
En l’àmbit de l’Empresa i Innovació el Premi DOP Avellana de Reus és per la Gelateria Amarena, de Reus, per tenir molt present les avellanes de la DOP en moltes de les seves elaboracions artesanes dels seus gelats durant tot l’any, inclosa la campanya dels torrons.
El Premi en la categoria d’àmbit Científic, se li atorga a la metgessa Rosa Solà Alberich per haver dedicat part de la seva tasca d’investigació a l’estudi dels efectes que l’avellana i altres aliments similars tenen sobre la salut i la nutrició.
Per últim, es concedirà una Menció Honorifica. En aquest cas se li lliurarà a Àngel Xifré Arroyo, Delegat Territorial del Govern de la Generalitat fins fa pocs mesos, per la seva tasca en favor de la defensa de l’avellana, impulsant diverses accions en el marc del Pla Estratègic de Valorització de l’Avellana.
Com en les altres edicions, l’acte de lliurament dels Premis Dop Avellana de Reus serà conduit pel periodista Xavier Graset. Enguany, hi haurà una actuació de l’Associació Roseret.