Impuls a la realitat de l’avellana diferenciant les varietats a través del Panell de Tast

312561221_560736956047017_2870411215408257485_n

Des de la DOP AVvellana de Reus treballem en la formació continua del Panell de Tast per tal de consolidar l’avaluació de l’Avellana Torrada i la caracterització de les 5 varietats que tenim a la nostra DOP. Si aneu a la secció “les varietats” d’aquesta pàgina web trobareu les dades de cadascuna d’elles.


El Panell de tast de l’avellana, amb els 10 primers tastadors especialitzats i la definició dels atributs de la varietat Negreta torrada, es va crear el mes de juny de l’any 2021 per part de l’Oficina Tècnica de l’Avellana, coordinada per Eurecat i impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Va comptar amb la col·laboració de la DOP Avellana de Reus, així com del Departament de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Lleida.

El treball del Panel ha d’afavorir la generació de nous productes amb atributs validats per experts, que incrementin la competitivitat de les empreses i entitats del sector. Disposar d’arguments sòlids, els permetrà potenciar la cultura de la fruita seca i en particular de l’avellana. Alhora que impulsarà el posicionament del territori com a referent internacional amb productes que donin resposta a valors en alça entre els consumidors com la relació entre la nutrició i la salut, i la sostenibilitat del consum de productes de proximitat.

Així doncs, la DOP Avellana de Reus, que protegeix les varietats Negreta, Paueteta, Gironella, Morell i Culplana, vol consolidar el Panell de Tast com un instrument útil per les empreses i el sector per a la millora de la qualitat del producte. El projecte ‘Innovació en l’Avellana DOP Reus – Noves metodologies validades de tast sensorial de producte’ està finançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

Trobareu més informació en AQUEST ENLLAÇ.