Es convoca una nova edició del Premi DOP Avellana de Reus

Amb l’objectiu de distingir les persones i les empreses que contribueixen notablement a la difusió i divulgació del sector de l’avellana en tots els seus sentits, apropant aquest producte a la ciutadania, s’ha convocat la tercera edició del Premi DOP Avellana de Reus. Impulsat per la pròpia DOP Avellana de Reus, aquest reconeixement es convoca anualment i el lliurament té premi en el marc de la Festa de l’Avellana que

Llegir més

Manual d’ús de l’avellana

Ja tenim aquí el “Manual d’ús de l’avellana” que han elaborat des d’Eurecat i que recull tot el que cal saber sobre aquest fruit sec: com reconèixer-lo, quins formats té, quines són les seves utilitats i amb quins altres productes pot maridar. També podreu saber on trobar les Avellanes de Reus i altres detalls interessants i molt importants com ara quantes varietats n’hi ha i com es diuen. Us podeu

Llegir més

Es convoca la segona edició de la Festa de l’Avellana per promoure aquest producte a la societat

Amb l’objectiu de difondre a la societat els diversos beneficis que l’avellana té per a la salut i evidenciar-ne la realitat de la seva producció i conreu, la DOP Avellana de Reus torna a convocar, per segon any, la Festa de l’Avellana. Aquesta segona edició tindrà lloc el proper 21 d’octubre, durant tot el dia, als jardins de l’Estació Enològica de Reus on l’entitat i té la seva seu. La

Llegir més

El superfruit que ajuda a molts nivells

Tots els articles que parlin de les excel·lències de l’avellana són benvinguts. Aquest, publicat al diari Mundo Deportivo, ens parla del consum relacionat amb els nivells de sucre a la sang i de la importància del consum d’aquest fruit sec en el dia a dia. Us convidem a llegir-lo. FEU CLIC AQUí

Llegir més

Feliç Dia Mundial de l’Avellana

Aprofitant que avui és un gran dia perquè celebrem oficialment el Dia Mundial de l’Avellana, us compartim una història curiosa que cal que tothom conegui. La publiquen els amics d’AlforjaStark i ens parla de la “cançó de les plegadores d’avellanes” que va escriure Mossèn Ramon Bergadà quan era rector de Constantí. Basant-se en la documentació històrica que diu que fa més de 700 anys ja es conreava avellana a Alforja,

Llegir més

Impuls a la realitat de l’avellana diferenciant les varietats a través del Panell de Tast

Des de la DOP AVvellana de Reus treballem en la formació continua del Panell de Tast per tal de consolidar l’avaluació de l’Avellana Torrada i la caracterització de les 5 varietats que tenim a la nostra DOP. Si aneu a la secció “les varietats” d’aquesta pàgina web trobareu les dades de cadascuna d’elles. El Panell de tast de l’avellana, amb els 10 primers tastadors especialitzats i la definició dels atributs

Llegir més